zvonko-grgec_fotografijaZvonko Grgec

“Kada sam došao u udrugu, bio je to moj spas. Sram koji me pratio bio je tako velik, bol za mojom kćeri bila je tako velika da sam teško o tome mislio, a kamoli govorio. Mislio sam da sam jedini na svijetu koji imam takve probleme, no onda sam shvatio da nisam sam. To me podignulo, ohrabrilo, dalo mi volju za život, za borbu. Teško mi je gledati sve te mlade ljude koji dolaze u udrugu, njihovu nemoć, često borbu s vjetrenjačama i onda pomislim „Ajde Zvonko, pomozi ti njima kako su i drugi tebi pomogli“. Nisam ja ni znao da ja to kao nešto volontiram. To je moj život, to su dani koje živim najbolje što mogu da bi preživio.

Pomoć drugima meni je postala način života. Tak je kak je i ja sam tu da drugima pomognem ma kako meni bilo teško. Ja nisam mlađahni čovjek, no u meni je snaga da se borim za svoje dijete i da pomognem drugima da se bore za svoju djecu. Nikada neću moći dovoljno zahvaliti ljudima u udruzi koji su me digli iz mrtvih i sve što radim samo je malo hvala svima njima. Pomažem drugima kako su drugi pomogli meni. I tako to treba biti.”

Zvonko Grgec (64) svojim dosadašnjim volonterskim radom pokazao je osobit interes i senzibilitet po pitanju prava djece i općenito ljudskih prava, a posebno se angažirao na promicanju zajedničke roditeljske skrbi i ravnopravnog roditeljstva. Zvonko u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo najviše doprinosi pružajući psihološku, pravnu i savjetodavnu pomoć korisnicima koristeći svoja osobna iskustva u pokušajima ostvarivanja ravnopravnog roditeljstva. Tijekom 2020. godine Zvonko je prikupio 128 volonterskih sati.