U utorak, 3. studenog 2020. zatvorene su prijave kandidata za nagradu Volonterski Oskar 2020.
Unatoč teškoj i izazovnoj godini, brojni organizatori volontiranja, kao i sami volonteri pokazali su da gdje ima volje, ima i načina. U 2020. svjedočili smo prilagodbama velikog broja volonterskih aktivnosti u skladu s novonastalom situacijom i na kraju su stigle brojne kvalitetne prijave. Sve redom inspirativne priče volontera i volonterki koji se razlikuju u dobi, području djelovanja, motivaciji, interesima i volonterskom stažu. No ipak svi imaju nešto zajedničko – zaslužni su za pozitivne promjene u našem društvu i svojim djelovanjem svakodnevno mijenjaju svijet nabolje.
Sada slijedi prvi krug odabira u kojem će Povjerenstvo donijeti odluku o finalistima natječaja. Ove godine, peteročlano Povjerenstvo – tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba čine:
Jela Prgić Znika, predstavnica organizatora natječaja, savjetnica Volonterskog centra Zagreb
Ivana Sauha, predstavnica odgojno-obrazovne ustanove i organizatora volontiranja, ravnateljica OŠ Augusta Šenoe
Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom
Nikolina Antolić, prošlogodišnja dobitnica Volonterskog Oskara
Hrvoje Reder, predstavnik medija, novinar HRT-a
ponedjeljak, 9. studenog 2020. bit će objavljena imena troje kandidata (finalista) koji su ušli u uži krug natječaja. Od srijede, 11. studenog 2020. službeno počinje i drugi krug u kojem će odluku o dobitniku/ci preuzeti građani koji će imati priliku glasati za svoje favorite elektronskim putem na stranici Volonterskog Oskara te fizički u uredu VCZ-a.
Dodjeljivanjem nagrade želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.
240_f_93095601_3suqtmonfb3mbxiagmx9ovbtceoqm9zf