04. prosinca, 2019. u Staroj gradskoj vijećnici Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom jedanaestu godinu zaredom dodijelio je Volonterskog Oskara, nagradu za najaktivnije volontere grada Zagreba u 2019. godini. Svečana dodjela okupila je i desetak nominiranih volontera, predstavnike neprofitnih organizacija te mnoštvo uzvanika.
Ove su godine nagrađene tri finalistice, a najveći broj glasova građana osvojila je Nikolina Antolić (25), volonterka udruge za promicanje potreba djece i mladih „Smiješak za sve“ i prva je dobitnica Volonterskog Oskara 2019. Prema glasovima građana, drugu nagradu osvojila je Dragica Kipson (63), volonterka udruge volontera u palijativnoj skrbi La Verna te Nina Sabolić (23), volonterka Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.
Svečanost je otvorila Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, i čestitala svim okupljenima sutrašnji Međunarodni dan volontera. Okupljenima su se obratili i Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba, Romana Galić, Ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske Helena Beus, te predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba prof. dr. sc. Drago Prgomet.
Svim okupljenim volonterima uručeni su darovi i zahvale, a finalisticama je uručena i statua Zagrljaj zajednice. Ovogodišnju dodjelu volonterski je vodio Hrvoje Kečkeš. Svi okupljeni otpjevali su i volontersku himnu „Zato ljubav biraj – samo volontiraj“ koju su ove godine kreirali članovi Društva naša djeca Zabok.