30. studenog, 2018. u Staroj gradskoj vijećnici Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom po deseti je puta za redom dodijelio Volonterskog Oskara, nagradu za najaktivnije volontere grada Zagreba u 2018. godini. 10. obljetnica okupila je i 20 dosadašnjih Oskarovaca, te je obilježena milenijskom fotografijom sa svim Oskarovcima kroz deset godina dodjele Volonterskog Oskara.
Ove su godine nagrađene tri finalistice kojima je svoje glasove dalo 4.183 građana. Najveći broj glasova građana osvojila je Milena Štimac (47), volonterka u skloništu za životinje Dumovec i prva je dobitnica Volonterskog Oskara 2018. Prema glasovima građana, drugu nagradu je osvojila, Blaženka Eror Matić (56), volonterka udruge volontera u palijativnoj skrbi La Verna te Marija Vujeva (28), volonterka Isusovačke službe za izbjeglice.
Svečanost je otvorila Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, a okupljenima su se obratili i Romana Galić, Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te Predsjednik Gradske Skupštine Andrej Mikulić.
Svim okupljenim volonterima uručeni su darovi i zahvale, a finalisticama je uručena i statua Zagrljaj zajednice. Ovogodišnju dodjelu na kojoj se okupilo više od 200 uzvanika volonterski je vodila Maja Sever, a predivnu glazbu darovalo je više od 30-oro djece iz zbora ”Zabočki mališani”. Mališani su otpjevali i volontersku himnu „Zato ljubav biraj – samo volontiraj“ koju su ove godine kreirali članovi Društva naša djeca Zabok.