Viktorija Petek

“Šetajući ulicom, u jednom izlogu moju je pažnju privukao plakat na kojem je pisalo da udruga koja se ovdje useljava traži volontere. Prva pomisao mi je bila da sam prestara za to. Ipak, znatiželja i neki unutarnji poriv doveo me do osnivačice udruge koja me uvjerila da godine nisu važne, već želja da učinimo nešto korisno, prema svojim mogućnostima. Tako je počelo.

Volontiranje je postalo dio mojeg života, moja obveza koju s ljubavlju rado obavljam. Ostale volontere, ali i neke korisnike koje sam imala prilike upoznati, doživljavam kao dio šire obitelji. Tuga je manja kada je međusobno podijelimo, a radost mnogostruko veća. Ponosna sam što sam dio obitelji “Mali zmaj” i što još uvijek mogu dati svoj doprinos kojeg ne smatram osobito bitnim, ali meni to mnogo znači. Dok ima dobrih ljudi, donatora, trebat će i volontera, a mi smo svi uvijek spremni djelovati, svatko prema svojim mogućnostima.”

Viktorija Petek (70) volontira već 4 godine u Malom zmaju kao voditeljica skladišta humanitarne pomoći i koordinatorica volontera za taj dio aktivnosti. U 2020. odvolontirala je 588 volonterskih sati. Svojim optimizmom, životnom energijom i susretljivošću privukla je velik broj novih volontera, uspješno komunicira i surađuje s donatorima i velika je podrška korisnicima udruge. Usprkos ozbiljnim godinama i zdravstvenim poteškoćama, ne ustručava se prihvatiti niti jednog fizičkog ni intelektualnog zadatka.