nina-sabolic-profilNina Sabolić, volonterka Udruge za podršku žrtvama i svjedocima

 

Nina svoje slobodno vrijeme provodi na liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja, gdje pruža emocionalnu podršku, pravno informiranje te upućivanje na relevantne institucije potrebitim pozivateljima. Svako novo volontiranje prijavljivala bi s jednakim uzbuđenjem, kaže, koje ju još uvijek prati. Shvatila je da je dobar osjećaj vezan uz samo volontiranje, a ne isključivo za mjesto i način. Vjerojatno je zato volontirajući u Nacionalnom pozivnom centru do danas poklonila već 438 sati, od čega 128 ove godine. A pored toga, volontirala je i u čak osam različitih neprofitnih organizacija.
Volontiranje na liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja ujedno znači rad s izrazito ranjivom skupinom. Nina je pokazala emocionalnu stabilnost i sposobnost nošenja s kriznim situacijama bez pokazivanja znakova stresa. Unatoč nepredvidljivosti zahtjeva pozivatelja te potencijalnim stresnim situacijama koje takvo volontiranje nosi, Nina je uspješno odgovarala na potrebe korisnika ispravnim i pravovremenim reakcijama, svojom empatijom, razumijevanjem, poštovanjem i željom za pomoći.
Otkud joj snaga, najbolje objašnjava sama: „Moj volonterski put nosio me kroz rad sa starijima, djecom i odraslima, no gdje god bih se našla, zadovoljstvo je uvijek bilo prisutno. Zato i nastavljam volontirati i stalno tražim nove volonterske izazove, jer uz doprinos zajednici i ja dobivam osjećaj sreće i zadovoljstva. Neovisno radilo se o kraćim volontiranjima ili dugotrajnim poput Udruge za podršku žrtvama i svjedocima gdje volontiram već tri godine, uvijek se naposljetku osjećam ispunjeno. Volontirajući na raznim mjestima upoznala sam mnoge divne ljude koji mi kontinuirano vraćaju vjeru u ljude. Na svakom volonterskom mjestu stekla sam raznolikih iskustava, razvila puno svojih vještina i dobila mnoga znanja. Na svemu tome i dalje radim dokle god nastavljam volontirati, i to su najbolje stvari koje me potiču da nastavim ulagati svoje vrijeme u zajednicu.”

nina-sabolic-volontiranje-2nina-sabolic-volontiranje