Nikolina Antolić

Nikolina Antolić

Nikolina Antolić, volonterka udruge za promicanje potreba djece i mladih Smiješak za sve

 

Nedugo nakon što se radi studija preselila u Zagreb, Nikolina je odlučila posjetiti seminar udruge za promicanje potreba djece i mladih Smiješak za sve. Kako kaže, to je bilo to, prilika da spoji ljubav prema djeci i prema knjigama. I njena priča je počela.
Od tada je volontirala na brojnim projektima: „Laku noć, pričoljupci!“, „Dekica za snove“, „Volontiram, dakle jesam!” i mnogim drugim. Pričala je i čitala priče hospitaliziranoj djeci, pomagala im da prebrode teške dane u bolnici, gostovala na fakultetima, srednjim i osnovnim školama te promovirala volontiranje kao važan segment razvoja zajednice u kojoj živimo, animirala je i čitala priče djeci na zelenim površinama Grada Zagreba, neumorno je uljepšavala živote ljudi oko sebe.
Nikolina je danas koordinatorica volontera, a temeljem dugogodišnjeg iskustva mentorira nove volontere prilikom prvih, emocionalno najtežih odlaska na volontiranje u bolnice te im pruža pomoć i podršku. Zajednici je ove godine poklonila 685 sati, a evo što kaže zašto:
„Postojala je ogromna doza straha hoću li moći kontrolirati vlastite emocije na bolničkim odjelima, hoću li moći suspregnuti suze, hoću li moći uopće ja kao ja razveseliti hospitaliziranu djecu. Otvaranjem bolničkih vrata i uskakanjem u ‘cipelice tete pričalice’ svi ti upitnici su jednostavno nestali. U onom trenutku kad sam čula to dječje, ma najčarobnije hvala i još čarobniji osmijeh nestajale su sve brige ovoga svijeta. Kad dobijem priliku ispričati svoje volontersko iskustvo i pozvati sve prisutne da krenu “volonterskim vodama”, uvijek se iznova pitam da li je uopće moguće ljudima koji sjede ispred mene objasniti koliko zapravo gube životne radosti koju donosi osjećaj da si isključivo svojom pojavom izmamio nečiji osmijeh na lice. Odgovor je uvijek isti: pozovi ih da se pokrenu i osjete čari volontiranja (da, zovem i tebe koji upravo ovo čitaš).“
Nikolina Antolić

Nikolina Antolić

Nikolina Antolić

Nikolina Antolić

Nikolina Antolić

Nikolina Antolić