MILENA ŠTIMAC (47)

Ustanova zološki vrt Grada Zagrea – Dumovec

milea_stimac_final

Milena je omiljena čuvarica svima nam omiljenih četveronožnih ljubimaca, pasa. Pomaže im da nauče živjeti u stanu, i lijepo se ponašati za svoju zauvijek obitelj. No uz to Milena pazi da se ne razbole i da izbjegnu smrtonosne bolesti. Pazi da svaki pas u skloništu Dumovec bude na vrijeme prošetan, počešljan, nahranjen, da mu kavez bude čist i da bude spreman kada baš njegova zauvijek obitelj dođe baš po njega/nju. No osim u skloništu Dumovec, neke pse Milena povede kući jer im treba malo više njege, ljubavi i pažnje. Samo u 2018. godini preko 70 peseka veselo maše repom jer se upravo Milena brinula o njima pružajući im potrebnu njegu, ljubav i pažnju.
Mileni je bitno da svaki pas pronađe svoju obitelj, pa tako svoje vrijeme uloži i u fotografiranje pasa kako bi ih što prije udomila. Bez obzira na veličinu, dob i vrstu Milena svakom potrebitom psu širom otvori svoja vrata, ali ne samo kuće već i vrata svoje obitelji koja jednako sudjeluje u pomaganju čuvanja i odgoja pasa.
Čuvanje pasa joj daje poseban mir i zadovoljstvo, a volontiranje joj je otvorilo mnoga vrata te se uz svoje omiljene čupavce naučila lakše nositi i sa vlastitim životnim problemima. Za Milenu kažu da kao da nosi neke posebne naočale kroz koje vidi svijet na svoj, poseban način, tako jasan, pun bezuvjetne ljubavi, strpljenja i sreće na čemu joj mnogi zavide.