DODJELJEN VOLONTERSKI OSKAR 2017.!

kova3046

Povodom Međunarodnog dana volontera 05. prosinca u Staroj gradskoj vijećnici Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom po deveti je puta za redom dodijelio Volonterskog Oskara, nagradu za najbolje volontere grada Zagreba u 2017. godini.

Ove je godine nagrada za životno djelo pripala Marijanu Miliću, osnivaču Hrvatskog glazbenog društva „Čarobna frula“ te je nagrađeno troje finalista kojima je svoje glasove dalo čak 5.615 građana. Volonterski Oskarovci ove su godine Fran Markulin (17), volonter u volonterskom klubu Tehničke škole Ruđer Bošković i u udruzi Krijesnica, koji je osvojio većinu glasova građana, Mija Rakarić (24), volonterka Ženske sobe i Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja te Marina Mesek (34), volonterka Doma za starije Maksimir i niza drugih udruga.

Svečanost je otvorila Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, koja je čestitala svima Međunarodni dan volontera i istakla da volontiranjem gradimo ljepšu i humaniju zajednicu te da su nagrađeni stvarne zvijezde našeg Grada. Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, gđa. Romana Galić pridružila se čestitkama rekavši da su Grad Zagreb i ona osobno ponosni na sve sugrađane koji volontiraju i pružaju toplu riječ, stisak ruke i zagrljaj onima kojima je to najpotrebnije.

Nagrađenima je uz prigodne darove uručena statua Zagrljaj zajednice koju je osmislio student dizajna Jakov Hobjan. Ovogodišnju dodjelu na kojoj se okupilo oko 200 uzvanika volonterski je vodila Daniela Trbović, a za glazbeni se program pobrinuo tko drugi nego – zbor ”Čarobna frula”.

volonterski oskar logo2