BLAŽENKA EROR MATIĆ (56)

Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna

blazenka_eror_matic_final

Osim što je Blaženka angažirana u svim aktivnostima za opstank organizacije La verna, također je i voditeljica i predsjednica udruge, te je velika podrška svim volonterima. Osigurava da se svi projekti i aktivnosti odvijaju besprijekorno, te inicira nove projekte i partnerstva, a sve u svrhu zagovaranja potreba palijativnih bolesnika u društvu te ulogu društva u palijativnoj skrbi. Blaženka je i angažirana oko prikupljanja donacija, te na inovativne načine prikuplja sredstva za provedbu svih projekata i aktivnosti.
No njezina volonterska priča ne staje tu. Ona je i podrška palijativnim bolesnicima. Svoj veliki trud, rad, vrijeme, ljubav i pažnju daje onima najpotrebnijima kako svoje posljednje dane ne bi proveli sami. Također svoje vrijeme ulaže i u promociju te joj je ove godine i pripalo mjesto u Povjerenstu za osobe starije životne dobi Grada Zagreba. Također je pokrenula mobilni tim u palijativnoj skrbi 2009. godine.
Kao velika podrška svim volonterima, Blaženka se potrudila koordinirati volontere te prikupiti nove volontere kojim je osigurala adekvatnu edukaciju te s njima podijelila svoje znanje i iskustvo. Velika je podrška i obiteljima koje su izgubile svoje voljene, pružajući im svoje znanje kako bi što lakše nastavili svoj život nakon gubitka voljene osobe.
Blaženka nesebično ulaže svoje vrijeme i trud u podizanje svijesti javnosti o palijativnoj skrbi, razvoju zajednice te sustava i usluga palijativne skrbi u njoj te time posredno doprinosi onima koji trebaju palijativnu skrb. Uz to neposredno doprinosi korisnicima palijativne skrbi i kvliteti života njihovih obitelji.