Nikolina Piršljin (1985.)

Udruga Krijesnica
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nikolina je već 6 godina volonterka udruge Krijesnica. U 2012. godini odradila je 165 volonterskih sati volontirajući na Međunarodnom rehabilitacijskom kampu Krijesnica, te kroz direktan rad s korisnicima, djecom i mladima oboljelim od malignih bolesti.

Nikolina već godinama sudjeluje na rehabilitacijskim kampovima u organizaciji udruge Krijesnica u kojima se okuplja 30-tak djece i mladih koji su završili liječenje, a koji pokrivaju teme o bolesti, liječenju i povratku u školu. Snaga, energija, volja i vještine koje je Nikolina donijela sa sobom omogućuju provođenje ovako zahtjevnog kampa. Nikolina u kampu ima volontersku poziciju „Teta za sve“, te zahvaljujući njoj oni najmlađi ne osjete odsustvo roditelja. Oni se bude ujutro s njom i ona ih navečer „ušuškava“ u krevet. Tijekom dana pazi da svako dijete ima ispunjene sve potrebe kao što su higijena, hrana, zabava i naravno neizbježna doza maženja. Djeca Nikolini prilaze spontano, jer ima najljepši i najtopliji osmijeh na licu. Voditelji kampa ostanu uvijek zadivljeni njenim radom.

Također, Nikolina je krajem prosinca počela posjećivati 2,5 godišnjeg dječaka koji je kao beba stradao u požaru. Za vrijeme praznika svakodnevno je posjećivala bolnicu te je uspostavila nježan i emotivno bliski kontakt s bolesnim dječakom. Nikolinino volontiranje osim za direktne korisnike, oboljelu djecu, dragocjeno je i za obitelji koje se nalaze u ovakvim izvanrednim i traumatizirajućim okolnostima. Razumijevanje, topla riječ i nadasve prihvaćanje djece onakvim kakva jesu, sa svojim posebnim životnim pričama, je ono što Nikolina donosi u radu s ovom populacijom.

Nikolinina spontanost, neposrednost, iskrenost i jednostavno simpatičnost predstavlja upravo one vrijednosti koje udruga Krijesnica izuzetno cijeni i smatra važnim i potrebnim u životu i radu svake osobe.

Kroz volontiranje Nikolina je unaprijedila svoja znanja u radu s djecom i mladima, razvila svoju komunikativnost, profesionalnost, odgovornost i osjećaj za timski rad. Ona je jedna od rijetkih volontera koji iz godine u godinu ustraje i nastavlja s volontiranjem iako se u svojem radu susreće s tugom i gubitkom. Još uvijek svojim volonterskim zadacima pristupa s jednakim entuzijazmom, strpljenjem, srdačnošću, osmijehom i ljubavi.

IZBORNIK