Matej Ilić Buljan (1989.)

Udruga Hrabri telefon
Matej Ilić Buljan (27)

Glas volontera Hrabrog telefona i promotor pozitivnog roditeljstva

Matej volontira preko tri godine te je Hrabrom telefonu poklonio 833 volonterska sata, od čega 349 tijekom 2016. godine. Volontira na programima savjetodavnih linija za djecu i roditelje te e-savjetovanja. Kroz javljanje na telefonske pozive i odgovaranje na e-mail upite pruža podršku i pomoć djeci i roditeljima koji nam se obraćaju s različitim poteškoćama, poput zlostavljanja i zanemarivanja, problema u obitelji, u školi ili s prijateljima.

Posljednje dvije godine uključen je i na još jednom programu Hrabrog telefona – „Zagrlimo s(v)e“, koji se provodi u nekoliko zagrebačkih dječjih domova gdje sa suvoditeljem provodi sportske radionice čiji je primarni cilj emocionalno osnaživanje djece. Djeca u njemu vide uzor, osobu koja će ih saslušati, podučiti ih korisnim vještinama te mu se mogu obratiti kad god ih nešto muči. Voditelji poput Mateja od presudne su važnosti djeci te im trajno i pozitivno mijenjaju pojedine naučene obrasce i otvaraju novu perspektivu.

Uz to, Matej je od strane kolega volontera u Udruzi, drugu godinu za redom, izabran za predstavnika volontera te ima ulogu biti „njihov glas“. Također je mentor novim volonterima te je zadužen za pružanje pomoći i podrške te davanje povratnih informacija.

Vrlo je aktivno uključen u rad Udruge te većine programa i aktivnosti koje Hrabri telefon provodi. Naši nazivatelji su osobe iz cijele Hrvatske koje se nose s različitim teškoćama te često nazivaju u raznim emocionalnim stanjima kada im je potrebna podrška, pomoć, mjesto na kojemu će ih educirana osoba saslušati, savjetovati, iskazati razumijevanje, biti oslonac, pružiti im toplinu, empatiju i sigurno okruženje. Svojim, znanjem, pribranošću, uvažavanjem, visokom motivacijom i željom da pomogne našim nazivateljima, da od trenutka poziva budu jedan korak bliže rješenju svoje teškoće, zasigurno je ostavio trag u životu svakog od njih.

Osim volontiranjem u okviru organizacije, Matej i kroz fakultetske aktivnosti entuzijastično širi svijest o važnosti zaštite djece i pozitivnog roditeljstva među svojim kolegama studentima, profesorima i drugim osobama s kojima dolazi u kontakt. Volontiranje za njega predstavlja važan aspekt u pomaganju društvu, ali i u osobnom i profesionalnom rastu i razvoju.

Matej ne odustaje kad je teško, borben je i predan. U svemu tome je skroman, iskren, samokritičan i željan novih znanja i iskustava u svakoj prilici. Sretni smo i ponosni što je Matej dio našeg tima!

Udruga Hrabri telefon

IZBORNIK