KAKO IZGLEDA PROCES ODABIRA ZA GRAĐANE VOLONTERE?

Proces odlučivanja o dobitniku Volonterskog Oskara odvija se u dva kruga – u prvom  povjerenstvo odlučuje o nominiranim kandidatima koji prolaze u drugi krug natječaja. U drugom krugu građani glasaju za jednog od finalista/ica. Nagrada Volonterski Oskar bit će dodijeljena trima finalistima/icama, a nagrada za zagrebačkog volontera/ku 2022. godine bit će uručena jednoj osobi temeljem najvećeg broja glasova građana.

Povjerenstvo je tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba. Povjerenstvo odlučuje o izboru finalista/ica koji  ulaze u drugi krug natječaja prema dolje navedenim kriterijima.

U drugom krugu natječaja, građani biraju zagrebačku volonterku/a 2022. godine među  trima finalistima/cama koji su od strane povjerenstva izabrani kao najbolji. Kandidati koji  uđu u drugi krug bit će predstavljeni javnosti putem internetske stranice Volonterskog  centra Zagreb, ali i različitih društvenih i medijskih kanala. Građani će putem  internetske stranice  www.oskar.vcz.hr/oskar/ moći elektronskim putem glasati i za  kandidata po svom izboru. Dobitnik/ca nagrade je osoba koja prikupi najveći broj glasova građana.

Posebnu nagradu za životno djelo Povjerenstvo može dodijeliti jednom kandidatu/kinji za dugogodišnji angažman u volontiranju i promicanju volonterstva.

KRITERIJI ODABIRA

Povjerenstvo će odluku o prolasku kandidata u drugi krug donijeti sukladno sljedećim  kriterijima:

KAKO IZGLEDA PROCES ODABIRA ZA ŠKOLE I FAKULTETE?

Povjerenstvo pregledom i analizom prijava odlučuje koja škola/fakultet, prema kriterijima odabira, zaslužuje Volonterski Oskar u kategoriji “volontiranje u školskom sektoru”. Nagrada Volonterski Oskar u kategoriji ” volontiranje u školskom sektoru” bit će dodijeljena na svečanoj dodjeli nagrada 5.12.2022.

KRITERIJI ODABIRA

Povjerenstvo će odluku o pobjedničkoj školi ili fakultetu donijeti sukladno sljedećim kriterijima:

KAKO IZGLEDA PROCES ODABIRA ZA TVRTKE?

Povjerenstvo pregledom i analizom prijava odlučuje tko je, prema kriterijima odabira, tvrtka koja zaslužuje Volonterski Oskar u kategoriji “volontiranje u poslovnom sektoru”. Nagrada Volonterski Oskar u kategoriji ” volontiranje u poslovnom sektoru” bit će dodijeljena na svečanoj dodjeli nagrada 5.12.2022.

KRITERIJI ODABIRA

Povjerenstvo će odluku o pobjedničkoj tvrtki donijeti sukladno sljedećim kriterijima: