191108-oskar-finalisti-2019

 

 

PRIDRUŽITE NAM SE NA SVEČANOJ DODJELI VOLONTERSKOG OSKARA 2019.!

Srijeda 04. prosinca, 14 sati – vidimo se!

 

 

U srijedu, 04. prosinca 2019. s početkom u 14:00 sati, u prostorijama Stare gradske vijećnice u Ulici sv. Ćirila i Metoda 5, proglasiti ćemo 11. dobitnicu Volonterskog Oskara, nagrade za volontera/ku godine Grada Zagreba! Pridružite nam se na svečanoj dodjeli i proslavite zajedno s nama ovogodišnje tri finalstice i sve nominirane kandidate i kandidatkinje za Volonterski Oskar 2019. Prepoznajmo istinske zvijezde naše zajednice i pokretače pozitivnih promjena u društvu, zaslužili su to svojim nesebičnim radom i darovanim vremenom!

 

Svečanom dodjelom obilježiti ćemo završetak natječaj za ovogodišnjeg Volonterskog Oskara, nagradu za volontera/ku godine na području grada Zagreba. Podsjetimo se, stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba, između 19 odličnih prijava, moralo se odlučiti za tri najbolje. Povjerenstvo se ove godine sastalo u sljedećem sastavu: Olivera Kapetanović, predstavnica udruge La Verna – razvoj palijativne skrbi, Saša Užarević, novinar HRT-a, Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Marina Melša, predstavnica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Dumovec i Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb.

 

Između nominiranih kandidata za izbor finalista odlučile su nijanse, uz jednoglasan zaključak kako su, za svoj doprinos korisnicima, zajednici i volonterstvu u cjelini, svi nominirani volonteri zaslužili Oskara. Zato im još jednom od srca hvala za njihovu nesebičnost i humanost.

 

Temeljem kriterija doprinosa korisnicima i široj zajednici, dužini volonterskog iskustva, ali i osobnog razvoja kandidata i izazova s kojima su se tijekom volontiranja suočili, odabrano je troje najboljih. Ponosno vam predstavljamo finalistice Volonterskog Oskara 2019.:

 

  • Nikolina Antolić (1994.), volonterka udruge za promicanje potreba djece i mladih Smiješak za sve
  • Dragica Kipson (1956.), volonterka udruge La Verna
  • Nina Sabolić (1996.), volonterka Udruge za podršku žrtvama i svjedocima

 

 

Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu. Online glasovanje zatvaramo 30. studenog 2019. Zato nemojte propustiti pročitati priče naših finalistica i dati svoj glas najboljoj.

 

Nikolina Antolić

Nikolina Antolić

Nedugo nakon što se radi studija preselila u Zagreb, Nikolina je odlučila posjetiti seminar udruge za promicanje potreba djece i mladih Smiješak za sve. Kako kaže, to je bilo to, prilika da spoji ljubav prema djeci i prema knjigama. I njena priča je počela.  Više…

Dragica Kipson

Nakon vlastitog, teškog gubitka člana obitelji, Dragica je donijela odluku da želi pomagati obiteljima koje se bore s bolešću. Od rujna 2012. do danas kontinuirano volontira u palijativnoj skrbi, pružajući podršku palijativnom bolesniku i njegovoj obitelji. Više…

Nina Sabolić

Nina svoje slobodno vrijeme provodi na liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja, gdje pruža emocionalnu podršku, pravno informiranje te upućivanje na relevantne institucije potrebitim pozivateljima. Više…

 

 

 

 

volo oskar_za krugove
volo oskar_za krugove_kriteriji2
volo oskar_za krugove_PROCES
volo oskar_za krugove_POSTUPAK

NOVOSTI

OSKAROVCI KROZ GODINE


2018.

milena

2017.

fran_markulin300

2016.

Matej Ilić Buljan (27)

2015.

Zagreb,24.02.2016.-  U Starogradskoj vijecnici Gradske skupstine Grada Zagreba odrzana je dodjela nagrade Volonterski Oskar 2015. godine. Strucno Povjerenstvo odabralo je tri kandidata za najboljeg volontera Zagreba. Na slici dobitnica Volonterskog Oskara 2015. Anka Juricic. 
Foto Mario CUZIC/ZNA

2014.

25.02.2015., Zagreb - U Staroj gradskoj vijecnici dodijeljena je nagrada Volonterski Oskar. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

2013.

masa davidovic

2012.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2011.

????????????????????????????????????

2010.

antonija hojt_oskar

2009.

str 28 i tri stupca ****

Zagreb, 051109.

Maja Sekulic dobitnica je Volunterskog Oskara koji se dodjeljuje po prvi put.

Foto: Milivoj Keber / CROPIXKONTAKT

vcz
Ilica 29, 10000 Zagreb
Tel.: 01 3013 058
Fax: 01 3013 736
Mob: 098 373 672
Email: vcz.oskar@gmail.com
Web: www.vcz.hr