logo-nakon-dodjele_2019

 

Nikolina, Nina i Dragica pobjednice su ovogodišnjeg Volonterskog Oskara!

 

 

Volonterski centar Zagreb 11. godinu zaredom dodijelio je nagradu za najbolje volonterke i volontere Grada Zagreba. S najvećim brojem glasova građana, Nikolina Antolić, volonterka udruge Smiješak za sve, osvojila je prestižnu nagradu za volonterku godine. Finalistice Dragica Kipson, iz udruge La Verna i Nina Sabolić, iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, prate ovogodišnju pobjednicu s vrlo malom razlikom u broju osvojenih glasova.
Svečana dodjela Volonterskog Oskara održana je 4. prosinca u Staroj gradskoj Vijećnici. Svečanost je otvorena video spotom volonterske himne „Zato ljubav biraj – samo volontiraj“ koju su prošle godine kreirali članovi Društva naša djeca Zabok, a uz sjajnu moderaciju Hrvoja Kečkeša dodjela je tekla vedro i nasmijano.
Okupljene je pozdravila Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, i čestitala svim okupljenima Međunarodni dan volontera. Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić, naglasila je da zna koliko su volonteri potrebni našoj zajednici i zahvalila im se što društvo čine onakvim u kakvom svi želimo živjeti i odgajati djecu. Svim okupljenima obratili su se i Helena Beus, Ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, te prof. dr. sc. Drago Prgomet, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba. Svečanu dodjelu uljepšao je i znajačan interes medija, ovogodišnji Volonterski Oskar bio je tema brojnih emisija najvećih hrvatskih televizijskih mreža i radio postaja.
Ovogodišnje finalistice zadivile su ne samo brojem darovanih sati, već i radom s ranjivim skupinama koji zahtijeva emocionalnu snagu, stručno znanje i niz specifičnih vještina. Nikolina Antolić nagrađena je Volonterskim Oskarom za svoju ljubav i vrijeme koje je kao teta pričalica nesebično poklonila malenim pacijentima. Čitala je priče hospitaliziranoj djeci, pomagala im da prebrode teške dane u bolnici, promovirala je volontiranje kao važan segment razvoja zajednice i neumorno je uljepšavala živote ljudi oko sebe. Nikolina je od 2015. do danas poklonila nevjerojatna 1474 volonterska sata.
Dragica Kipson zaslužila je Volonterskog Oskara za promicanje važnosti palijativne skrbi. Od 2012. godine do danas poklonila je 2056 sati palijativnim pacijentima i njihovim obiteljima. Dragica brine o bolesniku, posreduje pri institucijama radi ostvarivanja prava koja korisniku pripadaju i najvažnije, daje korisnicima osjećaj da nisu sami, da imaju s kime razgovarati, daje im osjećaj sigurnosti i mira u trenucima kada im je to najpotrebnije.
Nini Sabolić uručen je Volonterski Oskar za pomoć i podršku koju je volontiranjem na liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja podarila vrlo ranjivim skupinama. Nina je korisnicima pružala emocionalnu pomoć, ali i pravno informiranje i upućivanje na relevantne institucije. U NPC-u je Nina korisnicima do danas poklonila 438 sati, a uz to je volontirala u još osam različitih neprofitnih organizacija.
Trima finalisticama, ali i svim nominiranim volonterima i volonterkama jedno veliko hvala na neprocjenjivom doprinosu Gradu Zagrebu koji su ostvarili svojim nesebičnim radom i darovanim vremenom.
Saznajte više na  Facebook i YouTube kanalu VCZ-a!

023-_dsc2469007-_dsc2196010-_dsc2247

 

 

volo oskar_za krugove
volo oskar_za krugove_kriteriji2
volo oskar_za krugove_PROCES
volo oskar_za krugove_POSTUPAK

NOVOSTI

OSKAROVCI KROZ GODINE


2018.

milena

2017.

fran_markulin300

2016.

Matej Ilić Buljan (27)

2015.

Zagreb,24.02.2016.-  U Starogradskoj vijecnici Gradske skupstine Grada Zagreba odrzana je dodjela nagrade Volonterski Oskar 2015. godine. Strucno Povjerenstvo odabralo je tri kandidata za najboljeg volontera Zagreba. Na slici dobitnica Volonterskog Oskara 2015. Anka Juricic. 
Foto Mario CUZIC/ZNA

2014.

25.02.2015., Zagreb - U Staroj gradskoj vijecnici dodijeljena je nagrada Volonterski Oskar. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

2013.

masa davidovic

2012.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2011.

????????????????????????????????????

2010.

antonija hojt_oskar

2009.

str 28 i tri stupca ****

Zagreb, 051109.

Maja Sekulic dobitnica je Volunterskog Oskara koji se dodjeljuje po prvi put.

Foto: Milivoj Keber / CROPIXKONTAKT

vcz
Ilica 29, 10000 Zagreb
Tel.: 01 3013 058
Fax: 01 3013 736
Mob: 098 373 672
Email: vcz.oskar@gmail.com
Web: www.vcz.hr