fb-cover8

Glasajte za finaliste Volonterskog Oskara 2020. do 02. prosinca!

 

Stručno Povjerenstvo odabralo je Laru, Viktoriju i Zvonka kao finaliste natječaja za volontera/ku grada Zagreba 2020. godine. U srijedu, 11. studenog, započelo je glasanje građana. U nastavku pročitajte priče ovogodišnjih finalista i glasajte za svog favorita ili favoritkinju!

Volonterski centar Zagreb proteklih jedanaest godina putem nagrade Volonterski Oskar promovira volonterstvo kroz priče iznimnih pojedinaca – volontera koji su zaslužni za pozitivne promjene u našem društvu i pravi su primjer osoba koje su uspjele uklopiti volontiranje u svoju svakodnevicu. U prvom krugu natječaja, stručno Povjerenstvo odabralo je Laru, Viktoriju i Zvonka – troje finalista od kojih će osoba s najviše glasova građana osvojiti Volonterski Oskar za 2020. godinu. Finalisti natječaja za ovogodišnjeg Volonterskog Oskara su:

Lara Andrić (20) volonterka je udruge Are You Syrious? u kojoj je ove godine odradila 200 volonterskih sati. Lara volontira kao pomagačica u savladavanju hrvatskog jezika i školskog gradiva djeci koja su ostvarila međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj te posreduje u komunikaciji između roditelja i škole. Također pomaže obiteljima u snalaženju u novom okruženju. Izvršavajući volonterske zadatke, pokazala se kao pouzdana i predana osoba, koja svoje stručno znanje uspješno primjenjuje u novim situacijama.

Viktorija Petek (70) volontira već 4 godine u Malom zmaju kao voditeljica skladišta humanitarne pomoći i koordinatorica volontera za taj dio aktivnosti. U 2020. odvolontirala je 588 volonterskih sati. Svojim optimizmom, životnom energijom i susretljivošću privukla je velik broj novih volontera, uspješno komunicira i surađuje s donatorima i velika je podrška korisnicima udruge. Usprkos ozbiljnim godinama i zdravstvenim poteškoćama, se ustručava se prihvatiti niti jednog fizičkog ni intelektualnog zadatka.

Zvonko Grgec (64) svojim dosadašnjim volonterskim radom pokazao je osobit interes i senzibilitet po pitanju prava djece i općenito ljudskih prava, a posebno se angažirao na promicanju zajedničke roditeljske skrbi i ravnopravnog roditeljstva. Zvonko u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo najviše doprinosi pružajući psihološku, pravnu i savjetodavnu pomoć korisnicima koristeći svoja osobna iskustva u pokušajima ostvarivanja ravnopravnog roditeljstva. Tijekom 2020. godine Zvonko je prikupio 128 volonterskih sati.

Drugi krug, u kojem građani odlučuju o dobitniku/ci nagrade traje od 11. studenog, do 2. prosinca 2020. Za finaliste je moguće glasati elektronskim putem na ovoj web stranici ili u uredu VCZ-a putem glasačkih listića.Lara Andrić

“Moja volonterska priča u Are You Syrious? krenula je pretraživanjem stranice VCZ-a u potrazi za volonterskim poslom koji će mi pružiti novo iskustvo “proširivanja vidika”. U cijelu sam se priču upustila bez puno znanja o funkcioniranju sustava međunarodne zaštite, ali sa željom i motivacijom da naučim više i sudjelujem u projektu koji djeci izbjeglicama pomaže u integraciji u naš obrazovni sustav. Više…


Viktorija Petek

“Šetajući ulicom, u jednom izlogu moju je pažnju privukao plakat na kojem je pisalo da udruga koja se ovdje useljava traži volontere. Prva pomisao mi je bila da sam prestara za to. Ipak, znatiželja i neki unutarnji poriv doveo me do osnivačice udruge koja me uvjerila da godine nisu važne, već želja da učinimo nešto korisno, prema svojim mogućnostima. Tako je počelo. Više…


Zvonko Grgec

“Kada sam došao u udrugu, bio je to moj spas. Sram koji me pratio bio je tako velik, bol za mojom kćeri bila je tako velika da sam teško o tome mislio, a kamoli govorio. Mislio sam da sam jedini na svijetu koji imam takve probleme, no onda sam shvatio da nisam sam. To me podignulo, ohrabrilo, dalo mi volju za život, za borbu. Više…

 


 

Uz troje finalista, na prijedlog članova Povjerenstva, volonterki udruge La Verna – Antoniji Jušić (79) bit će dodijeljena nagrada za životno djelo i preko dva desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

antonija-jusic_fotografija

volo oskar_za krugove
volo oskar_za krugove_kriteriji2
volo oskar_za krugove_PROCES
volo oskar_za krugove_POSTUPAK

NOVOSTI

OSKAROVCI KROZ GODINE


2019.

nikolina-antolic

2018.

milena

2017.

fran_markulin300

2016.

Matej Ilić Buljan (27)

2015.

Zagreb,24.02.2016.-  U Starogradskoj vijecnici Gradske skupstine Grada Zagreba odrzana je dodjela nagrade Volonterski Oskar 2015. godine. Strucno Povjerenstvo odabralo je tri kandidata za najboljeg volontera Zagreba. Na slici dobitnica Volonterskog Oskara 2015. Anka Juricic. 
Foto Mario CUZIC/ZNA

2014.

25.02.2015., Zagreb - U Staroj gradskoj vijecnici dodijeljena je nagrada Volonterski Oskar. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

2013.

masa davidovic

2012.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2011.

????????????????????????????????????

2010.

antonija hojt_oskar

2009.

str 28 i tri stupca ****

Zagreb, 051109.

Maja Sekulic dobitnica je Volunterskog Oskara koji se dodjeljuje po prvi put.

Foto: Milivoj Keber / CROPIXKONTAKT

vcz
Ilica 29, 10000 Zagreb
Tel.: 01 3013 058
Fax: 01 3013 736
Mob: 098 373 672
Email: vcz.oskar@gmail.com
Web: www.vcz.hr