fb-cover8

Viktorija Petek ovogodišnja je dobitnica Volonterskog Oskara, zagrebačke nagrade za volontera/-ku 2020. godine!

Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom dvanaestu godinu zaredom dodijelio je Volonterskog Oskara, nagradu za najaktivnije volontere grada Zagreba u 2020. godini.

Ove je godine nagrađeno troje finalista, a najveći broj glasova građana osvojila je Viktorija Petek, volonterka udruge Mali zmaj, koja je osvojila Volonterskog Oskara te je proglašena dobitnicom zagrebačke nagrade za volontera/ku 2020. godine.

Volonterske Oskare osvojili su i Zvonko Grgec, volonter Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, i Lara Andrić, volonterka udruge Are You Syrious?. Uz troje finalista, volonterki udruge La Verna – Antoniji Jušić dodijeljena je nagrada za životno djelo za gotovo tri desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

kova8061

Svim nominiranim volonterima uručena su priznanja, a finalistima – dobitnicima Volonterskog Oskara  uručena je statua Zagrljaj zajednice. Detaljnije o ovogodišnjim finalistima možete pogledati u kratkom dokumentarnom filmu.

Uz Volonterske Oskare za doprinos na individualnoj razini, ove godine posebno su dodijeljena priznanja i Volonterski Oskari organizacijama i građanskim inicijativama koje su djelovale u COVID-19 krizi, kao i krizi nakon potresa u ožujku. Dobitnici Volonterskog Oskara za građanske inicijative i humanitarne akcije su:

Građanska inicijativa “Jedni za druge” – pokrenuta je za vrijeme pandemije kako bi služila kao platforma za povezivanje volontera s osobama iz rizičnih skupina kojima je potrebna pomoć u nabavci namirnica, lijekova i ostalim svakodnevnim potrebama.

kova8239

Građanska inicijativa “Alpinisti, speleolozi i visinci pomažu Zagrebu” – nakon razornog zagrebačkog potresa uklanjali su opasne dijelove zgrada, ponajviše urušenih krovišta i dimnjaka.

kova8269

Humanitarna akcija “Plavo srce” – Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb ujedinilo se s preko 1.000 članova navijačke skupine Bad Blue Boys za pomoć Zagrepčanima pogođenima potresom i pandemijom.

kova8245

Uz Volonterske Oskare, ove godine dodijelili smo i priznanja 9 inicijativa i organizacija koje su bile podrška sugrađanima u krizi pandemije i nakon zagrebačkog potresa: Udruga invalida rada Zagreba, Pravna klinika, Hrvatska psihološka komora, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, te građanske inicijative Kako si?Niste sami, Poklon ogradaPomoć hrvatskom školstvu pogođenom korona virusom i Zadaću napiši, jedinicu izbriši.

  

 

volo oskar_za krugove
volo oskar_za krugove_kriteriji2
volo oskar_za krugove_PROCES
volo oskar_za krugove_POSTUPAK

NOVOSTI

OSKAROVCI KROZ GODINE


2019.

nikolina-antolic

2018.

milena

2017.

fran_markulin300

2016.

Matej Ilić Buljan (27)

2015.

Zagreb,24.02.2016.-  U Starogradskoj vijecnici Gradske skupstine Grada Zagreba odrzana je dodjela nagrade Volonterski Oskar 2015. godine. Strucno Povjerenstvo odabralo je tri kandidata za najboljeg volontera Zagreba. Na slici dobitnica Volonterskog Oskara 2015. Anka Juricic. 
Foto Mario CUZIC/ZNA

2014.

25.02.2015., Zagreb - U Staroj gradskoj vijecnici dodijeljena je nagrada Volonterski Oskar. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

2013.

masa davidovic

2012.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2011.

????????????????????????????????????

2010.

antonija hojt_oskar

2009.

str 28 i tri stupca ****

Zagreb, 051109.

Maja Sekulic dobitnica je Volunterskog Oskara koji se dodjeljuje po prvi put.

Foto: Milivoj Keber / CROPIXKONTAKT

vcz
Ilica 29, 10000 Zagreb
Tel.: 01 3013 058
Mob: 098 373 672
Email: volonterskioskar@vcz.hr
Web: www.vcz.hr